dijous, 4 de febrer del 2010

VEÏNS INDIGNATS

El Ple ordinari de l’ajuntament de Santa Eulàlia del passat dijous 28 de gener va comptar amb la presència a l’exterior de la policia municipal. Pel que sembla el govern no tenia clar el que podia passar davant les protestes, amb pancarta inclosa, d’uns veïns del Rieral afectats pels defectes constructius del seu edifici, a més de l’ocupació per part de l’empresa responsable de 225 m2 de la seva propietat que va utilitzar de manera presumptament irregular per fer l’accés a la zona comunitària de l’edifici del costat. Tot plegat un malson que ha posat en peu de guerra aquestes famílies que demanen un suport seriós i clar de l’alcalde en defensa de la raó. Fins ara només han obtingut entrebancs i dilacions en la demanda de la documentació que els pugui facilitar l’acreditació els seus drets. Aquests veïns estan ja acabant la paciència i es mostren indignats per l’advertència per escrit de l’alcalde de denunciar-los davant el jutjat si no retiren les pancartes penjades als seus balcons on qualifiquen al primer mandatari municipal d’encobridor de la malifeta. El dia abans del Ple, uns representants dels veïns varen assistir en directe al programa “Tu denuncies” del Canal Català TV, i no pensen parar fins que tot plegat s’aclareixi.

El problema arrenca del mandat anterior, quan l’actual alcalde era regidor d’urbanisme i es varen edificar aquests blocs. Precisament va ser durant aquell mandat quan també es va fer venir la policia local en un Ple polèmic i multitudinari en el que uns altres veïns protestaven per la proposta del govern d’enderrocar 120 cases dels barris del riu. Són les dues úniques vegades, que jo recordi, que s’ha requerit la força pública en la celebració d’un plenari.

Penso que els problemes s’han d’afrontar amb decisió, amb valentia i transparència. S’ha d’escoltar i buscar solucions, cal prendre una postura activa en defensa d’uns veïns del poble que han vist vulnerats els seus drets i demanen ajuda. No fer-ho només complica la situació i al final, com sempre, els més perjudicats són els més febles, els soferts ciutadans que no han creat el problema però que s’hi han trobat enmig, per la irresponsabilitat d’uns i la inacció dels altres.

4 comentaris:

  1. VA DE VEÏNS INDIGNATS1 d’abril del 2010, a les 7:58

    1 VA DE VEÏNS MÉS INDIGNATS RESPOSTA AL TORNAVEU (butlletí municipal de Santa Eulàlia de Ronçana març 2010)
    Article “Pancartes al barri d'El Rieral”

    Resulta del tot intolerable que aquest Ajuntament continuï manipulant i falsejant informació a través del seu butlletí municipal, intentant convertir-se en els ofesos.
    Anem per parts , i analitzant el que comenten.
    “Fa temps que tres famílies van penjar als seus balcons unes pancartes....”
    Si lamentablement som només tres els que estem lluitant contra una situació injusta. Com bé coneix el nostre ALCALDE la problemàtica ( referent als defectes constructius) és generalitzada a TOTES LES FASES DEL RIERAL. D'aquesta passivitat s'aprofita l'esmentada constructora. La jugada és perfecta de totes les fases , només 4 famílies denunciem. Sens dubte encara que paguin davant dels tribunals les seves accions, els beneficis són més que evidentes.Y AMB LES ESMENTADES PERSPECTIVES PODEN CONTINUAR AMB SEU BO FER.
    En quant a la zona comunitària, si som només tres els que denunciem una situació IL·LEGAL Què pretenen insistint en allò de "tres"?, els sembla poc llegítima la nostra protesta?
    No és el meu problema si la gent no lluita per allò que costa tant esforç aconseguir HONRADAMENT, NO ÉS el MEU PROBLEMA SI LA GENT LI ÉS IGUAL SER ESTAFADA.....Nosaltres seguirem en la lluita mentre el seu consistori, i vostè al capdavant mira per a un altre costat. Algú respondrà per la seva passivitat.

    ResponElimina
  2. VA DE VEÏNS INDIGNATS1 d’abril del 2010, a les 8:02

    2“ El govern municipal davant d'aquests fets vol manifestar públicament que, desprès d'una anàlisi acurada dels procediments seguits en l'otorgament dels permisos necessaris per a la construcció d'aquests habitatges, tants els Serveis Tècnics com jurídics de l'Ajuntament ens reafirmen que la tramitació va ser correcte.....”
    Com bé sap el Sr, Enric Barbany i Bages alcalde d'aquest municipi, l'Asociación Alrani ha comès tota una sèrie d'il·legalitats urbanístiques en la construcció de les cases pareadas c/Josep Tarradellas, 7-21 i que afecten i es complementen amb les il·legalitats urbanístiques comeses també a l'edifici Lluís Companys, 12-14 (zona comunitària). I en les quals el Sr, Enric Barbany considerem té responsabilitat directa tant jurídica com política ja que durant el temps que es van realitzar va ser Regidor d'Urbanisme i posteriorment i en l'actualitat alcalde.
    És fàcil manipular l'opinió pública amb frases buides de contingut .
    Les nostres pancartes senyor Alcalde són la manifestació de la nostra impotència davant uns dirigents polítics que no tenen paraula, i que pel que sembla per la seva manera de procedir pensa que estem en èpoques on el poder s'exercia per la força.
    Aquests són els fets que una vegada més li recordem perquè qui ho llegeixi tingui clar el perquè d'una protesta legítima davant de tanta immoralitat.
    -21 de juny del 2007, comencen les obres a la nostra zona comunitària.
    -Escrit 25 de juny 2007 del secretari Administrador de la Comunitat de Propietaris en la que instem que comprovin la distància en la qual estan construint las edificacions de la c/ Josep Tarradellas, 7-21 i perquè en el cas de com sembla no compleixin la distància correcta segons les normatives vigents, se'ls faci rectificar perquè compleixin les distàncies permeses.
    -2/juliol/ 2007 el Tècnic municipal comprova que el que s'està construint no correspon amb els plànols que té l'Ajuntament.
    -Escrit 5/maig 2008 del Sr.Enric Barbany on se'ns comunica que els Serveis Tècnics Municipals certifiquen irregularitats urbanístiques.Fins ara no tenim cap resposta per part de l'Alcalde......

    ResponElimina
  3. VA DE VEÏNS INDIGNATS1 d’abril del 2010, a les 8:04

    ....3-Es registren nombrosos escrits i es realitzen entrevistes amb el Regidor d'Urbanisme Sr. Santi Martí i amb l'alcalde Sr.Enric Barbany en la qual els denunciem les il·legalitats urbanístiques que s'estan cometent :
    .Incompliment en no construir-se els següents serveis per al nostre ús: escala a cel obert d'accés al nostre pàrquing, portes dels patis a la nostra zona comunitària el nostre espai de 225 m² lliure per al nostre gaudi.
    .En el seu lloc l'empresa ALRANI, S.L. Construye una casa pareada sense respectar els metres de retranqueo, envaeix el nostre terreny, tanca i impedeix el nostre lliure accés construint una rampa d'entrada a pàrquing per a les cases pareadas, sala de màquines, pas de canonades i conduccions electriques, xemeneies sortida de fums, dipòsit d'aigües soterrani, estació depuradora...
    .Durant mesos insistim que se'ns faciliti la documentació de totes aquestes construccions i se'ns ha anat donant amb comptagotes. I finalment se'ns dóna una còpia no registrada d'una Escriptura de Servitud d'Ús IL·LEGAL ( SENSE REGISTRAR)
    .Grupo PSC que forma part de l'equip de govern és informado.El Sr. Cañizares se ofereix per intentar solucionar el conflicte sense aconseguir-ho.
    .Verifiquem que l'Escriptura de Servitud d'Ús que ens facilita l'Ajuntament no té validesa. ALRANI VA INTENTAR REGISTRAR-LA EN el Registre de la propietat i els va ser rebutjada per IL·LEGAL.
    .Certifiquem que tant a l'Oficina del Catrasto com en el Registre de la Propietat figurem com legítims propietaris, així com la certificació que paguem l'IBI i que als documents existents en el Registre de la Propietat no hi ha cap modificació.
    .Sol·licitem al Jutge de Pau Sr.José Solé Padrós intervingui i convoqui un Acte de conciliació per aclarir aquest conflicte (29/octubre/2009) , en el que queda perfectament demostrada la legítima propietat i instem a l'empresa ALRANI i al Sr. Alcalde a complir les lleis urbanístiques o arribar a un acord.NI HI HA ACORD NI es COMPLEIX LA LLEI.
    .Finalmente hem aconseguit a través de la nostra advocada i del grup Convergència i Unió através del Sr.Brustenga ( al que agraïm la seva col·laboració) mitjançant sengles escrits se'ns facilitin" els expedients complets "Revisada l'esmentada documentació en la qual segons el Sr.Alcalde és la totalitat de Llicències d'Obres, Plans|Plànols, Informe Tècnics, Taxa i Fiances, Memòries, Finals de Obras,etc. Comprovem que falten les Llicències d'Obres, Informes Tècnics, Modificacions, Tasas......

    ResponElimina
  4. VA DE VEÏNS INDIGNATS1 d’abril del 2010, a les 8:06

    ...4Desprès d'aquests fets, voldríem que algú ens expliqués com es pot dir ( Tornaveu) : “La tramitació dels permisos va ser ajustada al dret urbanístic que correspon a l'Ajuntament i, com diu la llei, salvant el dret de propietat i sense perjudicis de tercers”. Això implica un insult a la intel·ligència humana. Vostès no han tingut en compte els grans perjudicis que ens ha ocasionat, consentit i validant aquesta situació, malgrat el seu consistori ha estat informat desde el primer moment. Continuï fent política amb la demagògia que el caracteritza.
    La conclusió davant d'aquests fets és clara el nostre alcalde el Sr.Enric Barbany ha estat informat a tota hora, ha consentit aquesta situació.Els motius de la seva actuació els desconeixem però sembla evident en aquest cas no s'han complert les lleis.Per què desprès de quasi 3 anys l'Ajuntament no ens dóna TOTA la DOCUMENTACIÓ sol·licitada? Quins són els motius pels quals l'ajuntament no actua i permet tots aquests fets?. Perquè no actua i obre a l'Associació Alrani un expedient sancionador ? És d'estranyar que aquest ajuntament mostri tanta PERMISSIVITAT davant d'aquests fets amb l'esmentada constructora i en canvi es mostri inflexibleel davant de qualsevol humil ciutadà que cometi la infracció més mínima. LLEI SI ,PERÒ PER A TOTS IGUAL.

    ResponElimina