dimarts, 9 de febrer del 2010

UN ALTRE QUE PLEGA

El govern municipal de Santa Eulàlia fa aigües… o no. El cas és que a la renúncia d’una regidora socialista l’any passat s’hi afegeix ara la del republicà Santi Martí, Tinent d’Alcalde i responsable d’àrees tant importants com Obres, Activitats i Habitatge. Que a poc més d’un any de les eleccions municipals es produeixi aquest abandonament per part del que ostenta tres de les principals regidories no ajuda a mantenir la confiança en un govern que ja varem anunciar a l’inici del mandat que era feble, que no es formava per sumar voluntats sinó amb l’objectiu d’evitar que CiU governés.

No sembla que en moments tan crítics pel país, i també per la gent de Santa Eulàlia, pugui ser aconsellable la retirada d’una persona d’un alt perfil executiu (encara que no estiguem d’acord amb moltes de les seves decisions) per una altra que mai ha estat regidor. El seu període d’aprenentatge no beneficiarà gens ni mica els interessos del poble. Així les coses, un nou repartiment de delegacions de responsabilitats per part de l’alcalde es fa inevitable, doncs resulta evident que el regidor entrant encara està verd per assumir les delicades carteres que deixa el Santi Martí. Qui les assumirà? Jo em decanto per pensar que serà el propi alcalde qui se’n farà càrrec, però ¿tindrà prou temps per incorporar tanta nova feina a la seva ja força atapeïda agenda?

Desconeixem les veritables raons d’aquesta inoportuna decisió del Santi Martí, quedem-nos doncs amb les explicacions d’índole professional i familiar que ell mateix ens ha donat. Però ser regidor és un acte de servei, voluntari i sacrificat, i això ja ho sabia des del principi. I ser regidor de govern vol dir més servei, més voluntat i més sacrifici. Aquestes són les regles del joc i abandonar quan les coses es compliquen no és la millor aposta en favor dels ciutadans.

4 comentaris:

  1. Perquè presuposes que aquesta persona no té capacitats per tirar endavant aquesta feina? O no recordes que el teu grup va proposar com a alcalde un forner.....
    Les persones s'han de valorar pel que fan i no pel que son.

    ResponElimina
  2. Simplement em remeto a les declaracions de l'alcalde per Canal Set que s'emeten aquesta setmana en les que manifesta que encara no sap quines respensabilitats recauran sobre el nou regidor, ja que han d'estudiar entre tots quines són les que més li escauen i decidir-ho. Per altre banda, sense dubtar de les capacitats del substitut, és públic i notori que no se li coneixen experiències en l'àmbit urbanístic, que és l'àrea que deixa el Santi Martí. A més, jo no he posat en dubte les seves capacitats per a ser regidor, només he dit, i em reafirmo, que necessitarà inevitablement un període d'aprenentatge, difícilment compatible amb responsabilitats tan importants i delicades com les que abandona el Santi Martí.

    Vull dir també que resulta molt lamentable i altament desafortunada la referència que fas al que va ser el nostre cap de llista el 2003. Simplement no mereix resposta.

    ResponElimina
  3. Home, en demagògia barata no hi ha qui et guanyi. O sigui que si el que comença en política és vostre no hi ha cap problema perquè sou millors que ningú.
    El govern actual té la sort de tenir persones prou preparades per assumir les responsabilitats de govern. Els "càrrecs" no van amb nom i cognom, es reparteixen entre les persones que els poden tirarendavant de la millor forma. O es que en Jordi Pujol només podia aspirar a ser conseller de Sanitat pel sols fet de ser metge de professió?
    Siguem seriosos i si vols criticar el nou regidor t'esperes a que comenci a treballar i després pots deixar anar tot el teu discurset...

    ResponElimina
  4. Jo només em feia ressó de les paraules de l'alcalde emeses per Canal Set i expressades abans per telèfon a mi personalment, en el sentit de que en nou regidor no assumiria les regidories del Santi Martí, sinó que hi hauria una redistribució de regidories en funció de les que millor s'adaptéssin al perfil de cada un. Crec que aquest criteri de l'alcalde és molt lògic, i no significa pas posar en qüestió les capacitats del regidor entrant.

    ResponElimina