dimecres, 19 d’octubre del 2011

UN DISCURS QUE JA NO ÉS CREÏBLE

Segons resa una dita popular, no hi ha més sord que aquell que no vol escoltar. I jo afegeixo que si a més de no escoltar, es posa una bena als ulls per ignorar l'evidència i s'entossudeix en mantenir un posicionament erroni, al final la caiguda serà més dolorosa. Això ve a compte de les manifestacions que aquesta setmana ha fet el cap de llista d'Ind-ERC a Canal Set, en que afirma que quan nosaltres varem accedir al govern municipal, l'11 de juny, ens varem trobar amb 900.000 euros en caixa i que fins el 31 de desembre l'ajuntament ingressaria un total de 3.300.000 euros. No entén, diu, que a la vista d'aquests números ens queixem de la situació econòmica que hem rebut.

Aquestes desafortunades manifestacions només poden explicar-se per ignorància o per incompetència del que les diu. Tan sols fa quatre mesos que ells estaven al govern de Santa Eulàlia, i sembla ser que aquesta persona no s'ha assabentat que la situació real és (i era) molt diferent de la que expressa. D'entrada, no és veritat que ens trobéssim amb 900.000 euros en caixa, ni molt menys. El que sí és veritat és que l'alcalde va demanar, poc abans de les eleccions que els van apartar del govern, unes bestretes a la Diputació a compte d'ingressos futurs en concepte d'IBI i de l'Impost de circulació de vehicles, per import superior als 450.000 euros. És a dir, l'antic alcalde va disposar d'aquests diners sabent que els sostreia de la gestió del nou govern, que era a qui li corresponien. Per tant ens hem trobat amb aquests ingressos de menys. Si tan bé estava l'economia municipal, ¿per què feia falta demanar cap bestreta?

Tampoc es pot explicar que hi hagi tants deutes antics, alguns des de l'any 2009, de centenars i centenars de milers d'euros, mentre que suposadament es disposava d'una economia sanejada. ¿O és potser que no es pagaven les factures per ganes de fastiguejar?

El que dic, o ignorància per no haver volgut conèixer la veritat o incompetència per no haver-la sabut esbrinar. En qualsevol cas, l'escenificació lamentable del que no vol escoltar, del que no vol veure, del que es refia dun discurs que ell no ha escrit, que no ha controlat, però que encara hi creu en un acte de fe difícilment explicable a aquestes altures. Potser hauria de fer com Sant Tomàs, i un cop posats els dits a la nafra, un cop vista l'auditoria que ja està a punt de concloure, actuar en conseqüència.

2 comentaris:

  1. Em sembla que si anéssim visitant tots els Ajuntaments guiats per tripartits de divers pelatge ens trobaríem amb la mateixa sorpresa: les caixes buides.
    El de Vilanova i la Geltrú, la ciutat on visc, no és pas l'excepció. Un desastre.

    ResponElimina
  2. També pots anar a Moià, governat fins ara per CiU i que s'ha convertit en exemple de la llastimosa gestió per part del govern convergent.... El primer ajuntament del país que ha hagut de rescatar la Generalitat amb un deute del 400%.
    És fàcil culpar de tots els mals de Catalunya a 7 anys de tripartit. Però crec jo que alguna herència podrida també tindrem de 23 anys de Generalitat convergent.
    Joan

    ResponElimina