dissabte, 8 d’octubre del 2011

EL DIFÍCIL CAMÍ PER AVANÇAR

Amigues i amics, ja fa temps que us vinc dient que la situació econòmica de l'ajuntament és molt dolenta, molt més del que ens havien dit. A mida que anem actualitzant la comptabilitat van sorgint noves sorpreses, totes desagradables. Espero que en vuit o deu dies tindrem ja els primers resultats de l'auditoria, que farem públics, però pel que sembla tenim un deute de factures de proveïdors vençudes i impagades que pot ballar entre un milió i mig i dos milions d'euros. A part, no hem d'oblidar que tenim concertats una sèrie de crèdits bancaris per valor d'uns cinc milions i mig d'euros. Ja veieu el panorama.

Aquesta situació fa que des de que hem entrat al govern ens hagi estat impossible regularitzar la situació deutora amb els nostres creditors. Hem hagut de dedicar-nos en primer lloc a fer la comptabilitat del 2011, que era inexistent, i per tant no sabiem on érem. Per sort, tot el personal de la regidoria d'Hisenda està fent una magnífica feina encapçalada pel regidor Francesc Montes. Això ens permetrà que un cop tinguem la compatibilitat al dia i disposem dels resultats definitius de l'auditoria, i per tant sapiguem la situació real, reunirem a tots els proveïdors i buscarem la manera d'arribar a acords de pagament amb tots. Malauradament hi ha qui, potser per necessitat o cansats de rebre promeses incomplertes, pren decisions que si bé són legals, resulten molt inoportunes i doloroses des del punt de vista social. Em refereixo al concessionari del servei de bus urbà municipal, que ha decidit sol·licitar a la Generalitat la preceptiva autorització per suspendre aquest servei. És cert que està suportant un deute nostre de 230.000 euros, del que una petita part correspon a l'any 2009, i la resta al 2010 i 2011. No els hi nego la raó, però sí lamento moltíssim que no hagin pogut, o volgut, esperar a que tinguem acabada l'auditoria i poguem adquirir compromisos seriosos de pagament.

Vull transmetre a tothom el compromís del govern municipal i el meu propi de trobar solucions alternatives a aquesta situació. Penso sobretot en la gent gran, i no em conformo en deixar desatesos determinats barris allunyats del centre del municipi. Em comprometo doncs a trobar una solució que hi posi remei en la mesura del que ens sigui possible, i a tenir-vos puntualment informats.

Agraeixo la comprensió de tothom i em reafirmo en la meva voluntat de servir als ciutadans i ciutadanes de Santa Eulàlia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada