dijous, 29 d’abril del 2010

CARTA OBERTA AL RAMON VILAGELIU

Amic Ramon:

El teu article a l’Ona d’Ind-ERC és inadmissible. Ni me l’esperava ni mai m’hagués pensat que series capaç d’escriure un pamflet com aquell. Estic dolgut, has ferit la nostra amistat cimentada fa anys des del respecte mutu i la bona fe. El teu escrit sembla redactat amb la finalitat de desprestigiar-me i de retruc, perjudicar Convergència i Unió. Utilitzes la mentida i la infàmia amb afirmacions malicioses i ofensives. Em sorprèn i m’indigna el missatge subliminal que sembla insinuar alguna responsabilitat meva, o potser del meu grup, en les agressions intolerables que ha rebut el Santi Martí, sembrant l’ombra del dubte en unes actuacions perverses que sempre que se’ns han fet saber les hem condemnat d’immediat i amb contundència, sense cap tipus de reserva.

Et llegeixo Ramon i no et conec. Aquest no és el teu estil, no és la teva manera de fer. Estic segur que tot el que dius és fruit del desconeixement provocat per la falta d’informació, o pitjor encara, per la informació deliberadament errònia que t’hauran facilitat. Has comès (deixa’m que t’ho digui) l’error del principiant: refiar-te de la font sense contrastar la informació. I ho tenies fàcil Ramon, només calia fer-me una trucada en nom de la nostra vella amistat i de la confiança que ens tenim. Saps molt bé que tu i jo hem mantingut posicions contràries i les hem sabut debatre, de paraula o per escrit, sempre civilitzadament, escoltant-nos, respectant-nos. Mai ens havíem fallat l’un a l’altre. A tu, que portes tantes hores de volada, ara t’han fet un gol, i ja és trist que te l’hagi fet la teva pròpia gent.

Opines sobre el que es va dir a la Comissió Delegada però tu no hi vas assistir, ni a aquella ni a cap, només pots parlar d’informacions rebudes, i és evident que t’han ben enganyat, amb mentides i amagant-te la veritat, potser perquè desitjaven que es publiquessin aquelles falsedats amb l’objectiu indigne d’apuntar directament allà on fa més mal: l’honorabilitat de les persones.

T’han utilitzat, Ramon, no ho dubtis. Els hi anava molt bé evitar les explicacions públiques i que fossis tu qui donés la cara, encara que haguessin d’amagar-te la veritat perquè t’hi decidissis. Has estat víctima d’un excés de confiança i s’han servit de la teva bona fe. Tan sols l’alcalde en el darrer Ple va reconèixer de passada i de manera deliberadament confusa, a contracor i forçat per les circumstàncies, que la factura no era la real i que no se’ns havia donat tota la informació. A l’enregistrament del Ple em remeto.

Expliquem-ho clar d’una vegada:

a) La factura que se’ns va passar a aprovació era falsa, doncs els articles facturats no eren els articles comprats.

b) Per tant l’ajuntament ha satisfet una factura de materials que en realitat no ha comprat. És a dir, ha pagat uns articles que no té.

c) Contràriament, les càmeres de vigilància que l’alcalde admet haver adquirit no apareixen en cap factura. Per tant tenim les càmeres, però oficialment no s’han comprat mai, ni pagat.

d) El proveïdor es va veure forçat a fer la factura falsa per indicació de l’alcalde, que no volia que els regidors de CiU estiguéssim al corrent de la compra.

e) Hi ha dues factures amb el mateix número 13.099: la que te arxivada oficialment el proveïdor, que és la real, amb el detall de les càmeres venudes, i la falsa, que té arxivada l’ajuntament, amb un altre concepte.

f) Per tal de que la maniobra resultés creïble se’ns va enganyar dient-nos per escrit que els articles de la factura falsa eren pel local de la policia.


En aquesta actuació com a mínim hi ha hagut ànim d’enganyar, ocultació i falta de transparència, i se’n podrien desprendre responsabilitats per actuacions administratives presumptament irregulars. ¿Et sorprèn encara la nostra reacció?

Tot això és estrictament cert i estic disposat a demostrar-ho aquí i allà on calgui, incloent-t’hi l’Oficina Antifrau o la Sindicatura de Comptes si és necessari. Tingues la seguretat que l’ajuntament en aquests moments no superaria una auditoria documental.

Ja estem tips, Ramon, de que se’ns presenti una vegada i una altra com el que no som, de fer-nos passar pels dolents de la pel•lícula. Estem tips de tantes mentides i de tantes mancances, de que es manipuli malintencionadament la veritat. Estem tips de fosques maniobres, d’incoherències i sectarismes. Estem tips de ser tractats injustament per perjudicar-nos.

Ja és hora de que en prengueu nota, Ramon: n’estem tips i no ho consentirem més.

Cordialment,

Joaquim Brustenga

5 comentaris:

  1. Soy uno de los vecinos no indignados, sino cabreado muy cabreado. Este comentario, lo tendría que hacer en el blog de gent de santaeulália (de ERC), pero como lo escribo en castellano, seguro que ni puñetero caso.
    Son muchas cosas las que tendo que decir:
    1- Tengo que romper una lanza a favor del Sr. Brustenga. En el pleno en el que salió a relucir el tema de la alarma, quedó claro ante todo el consistorio y público presente, que el Alcalde NO COMUNICÓ al Cap de la oposició, para no entorpecer la investigación y el Sr. Brustenga replicó que si a él se lo hubíeran comunicado, como responsable y Cap de la oposició, hubíera respaldado las medidas. Y a eso, no hace referencia en su artículo el Sr. Vilageliu.
    2- Él Sr. Vilageliu, no se quiere enterar de los graves problemas que está teniendo su partido y le mejor política es la del avestruz, esconder la cabeza bajo tierra y aquí no pasa nada. Me refiero también a dos e-mail que le envíe a la Sra. Marta Planas i Planas, presidenta de ERC del Vallés Oriental(10 y 16 de febrero del 2010), cap respuesta. Estuvo presente en el pleno del 25 de marzo, en la toma de posesión del nuevo regidor, oyó lo que oyó, contra el Alcalde ¿Alguna reacción?. Ninguna.
    3- Uno de los vecinos cabreados, se dirigió a la sede de ERC,en la C/ Calabria, con un escrito-denuncia y NO SE LO QUISIERON REGISTRAR,que nos contestarían, fue todo por respuesta. Fue a la sede del PSC, en la C/Nicaragua, y ningún problema, se lo registraron y quedaron en darnos respuesta por escrito. Otra cosa es que ¿cúando nos darán respuesta?.
    Qué se creen estos señores/as, que mirando para otro lado como lo han venido haciéndo, se va arreglar lo que ellos con su política de no dar la cara, se va arreglar solo?
    Por último y seguro que el sr. Alcalde ya lo sabe, pero lo callará no por mucho tiempo, lo de la fiscalía anticorrupción. SORPRESA, SORPRESA.

    ResponElimina
  2. No pot ser que "simplement" sigui ocultació del detall de la factura?

    Dic "simplement" pq potser el fet d’ocultar el detall real és un fet no menyspreable i/o administrativament molt greu però ... potser necessari per dur a terme el procés policial que hi havia darrera de tot plegat.

    Al final (i ja em perdonareu si simplifico), deuen existir procediments per tal d’ocultar els noms de les empreses/materials que ofereixen serveis de seguretat a persones publiques en situacions compromeses (dubto que partits com l’antiga HB tingués accés a dades com empreses o materials usats per protegir càrrecs Populars).

    És només un exemple, i preneu-lo com a tal, per fer veure que potser aquestes maniobres d’ocultació crec que hi han de ser, quan parlem de seguretat de càrrecs públics.

    No és va fer bé administrativament? No hauria CiU intentat defensar també l’investigació si d’hagués tractat dels seus regidors? no ho sé, a mi personalment, m’agradaria saber-ho ...

    Ps: Disculpeu l’anonimat.

    ResponElimina
  3. Amable comunicant, agraeixo el seu escrit doncs em permet clarificar els fets. Agraeixo també el to crític de fons però moderat en les formes de la seva opinió. Miri, jo no he qüestionat la necessitat de posar càmeres de vigilància a casa d’un regidor que era objecte d’atacs en els seus béns, si així ho recomanaven les forces de seguretat. Potser de trobar-nos-hi nosaltres també ho haguéssim fet.

    El que lamentem és que el govern, amb el seu alcalde al davant ens hagi enganyat. Si realment no volien que els regidors de CiU n’estiguéssim assabentats (decisió que no comparteixo), podien haver demanat al proveïdor que no fes la factura fins al cap de sis mesos, temps més que suficient per enxampar l’autor o autors dels atacs. Passat aquest temps, les càmeres podien ser retirades i ningú ho hagués sabut. Però el que resulta inadmissible és que des del govern es faci gala pública de l’aposta per la transparència manifestant que dóna a l’oposició tota la informació en la Comissió Delegada, alhora que ens està enganyant en la pròpia Comissió ocultant-nos la veritat amb documents falsos, implicant-t’hi a més a un industrial involucrant-lo en un presumpte delicte de falsedat documental. Això és inadmissible i posa en entredit la credibilitat de l’alcalde i de tot el govern que li dóna suport.

    Tingui-ho clar: no es tracte “simplement” de l’ocultació del detall d’una factura. Es podria parlar d’això si la factura hagués estat emesa sense cap concepte, “ocultant-lo”. Però si la factura s’emet amb un concepte fals es comet una falsedat. La cosa és més greu. I si s’ha fet amb l’ànim d’enganyar a uns representants electes, precisament el grup més nombrós del Consistori, es podrien exigir responsabilitats polítiques a més de les presumptes responsabilitats penals.

    ¿Què passaria si ara CiU demanés a l’autoritat corresponent una auditoria de les factures comptabilitzades? Li ho explico: s’evidenciaria que s’han pagat materials que no s’han comprat, alhora que s’han comprat materials que no s’han pagat. De retruc, al confrontar-les amb les factures comptabilitzades pel proveïdor, aquest tindria un problema... un problema molt greu, que no li desitgem pas. El govern és el responsable d’aquest embolic en el que ha utilitzat fons públics.

    I quan després de tot això apareix la revista ONA acusant-nos injustament de deslleials i manipuladors, és quan vessa el vas de la paciència i diem prou. S’ha acabat. Els regidors estem ofesos i la nostra gent indignada, fins el punt de que la setmana vinent sortirà un nou PARLEM-NE en desgreuge d’aquestes ofenses.

    De passada potser ens haurien d’explicar què fan encara unes càmeres de vigilància de propietat municipal a casa d’un ciutadà normal i corrent, quan ja fa dos mesos que ha deixat de ser regidor.

    Espero haver aclarit els seus dubtes. Agraeixo un cop més el seu interès i el saludo atentament.

    Joaquim Brustenga

    ResponElimina
  4. Carme (La Font d'abril)7 de maig del 2010, a les 10:58

    Tens tota la raó. Ja n'hi ha prou de que cada vegada que CiU fa la seva feina es vesteixi tot com un atac i com si els regidors de l'oposició fossin els dolents de la pel·lícula.
    Tinc ganes de veure aquest Parlem-ne perquè les coses quedin clares d'una vegada. Per cert, quan penjareu aquest butlletí a la vostra pàgina web?. Perquè on visc sempre triga en arribar i de vegades ni arriba.
    Endavant!

    ResponElimina
  5. Gràcies Carme pel seu comentari. El proper PARLEM-NE quedarà penjat a la web de CiU (www.ciu.cat/santaeulalia) la setmana entrant. De totes maneres em preocuparé personalment de que arribi a totes les cases de La Font d'Abril.

    ResponElimina