dimarts, 18 de maig del 2010

L'ESFORÇ EN MOMENTS DIFÍCILS

Enric Barbany, alcalde de Santa Eulàlia pel grup d’Independents-ERC, acaba d’anunciar que no repetirà com a cap de llista de la seva formació en les properes eleccions municipals del maig de l’any vinent. Ha estat una sorpresa, una decisió inesperada. No és habitual que per segona vegada consecutiva l’alcalde d’aquest grup només ostenti la màxima responsabilitat de govern durant un mandat. I encara és menys comprensible quan l’interessat és un home jove, que es proclama amb energia i empenta i satisfet de l’obra de govern que ha dut a terme durant aquests tres anys. La decisió de plegar no té lògica, però naturalment, és ben respectable.

De totes maneres han estat tres anys atípics. Ara no puc deixar de recordar el que ja varem preveure després de que Ind-ERC i PSC anunciessin un pacte de govern malgrat ser dues forces que havien perdut les eleccions. En aquell moment varem dir que naixia un govern feble davant una oposició forta i preparada. Han passat tres anys i ja han dimitit dos regidors de govern, un per cada grup, i ara l’alcalde renuncia a tornar-se a presentar. No se si de tot això se’n pot dir feblesa, incapacitat per oferir solucions als problemes dels veïns o simplement desmotivació. Sigui el que sigui, sembla clar que la il•lusió que deien tenir quan varen començar s’ha anat desinflant com un globus que perd aire.

Esperem de debò que aquests dotze mesos que falten per les eleccions municipals no siguin per l’actual govern un tràmit incòmode, una creu que s’ha de suportar estoicament. La situació crítica del país i els problemes de Santa Eulàlia necessiten gent entusiasta per resoldre’ls, persones que no caiguin en el desànim. Cal sumar per fer pinya, no presentar renúncies; fa falta empenta, no conformisme.

2 comentaris:

  1. Costa de trobar tanta demegògia en tant poc espai. Recordem algunes coses al senyor Brustenga, que pel que es veu té la memòria fluixa:
    Municipals 1999:
    Cap de llista de CiU Josep Uñó
    Municipals 2003:
    Cap de llista de CiU David Duran
    Municipals 2007:
    Cap de llista de CiU Joaquim Brustenga

    No se si de tot això se’n pot dir feblesa, incapacitat per oferir solucions als problemes dels veïns o simplement desmotivació. Sigui el que sigui, sembla clar que la il•lusió s’ha anat desinflant com un globus que perd aire....

    ResponElimina
  2. Distingit veí, de demagògia res. Crec que he deixat molt clar en el meu escrit que és el càrrec d'alcalde el que només dura un mandat a Ind-ERC. En el cas de CiU, tant en David Duran com jo hem estat candidats, no alcaldes. I pel que fa al Pep Uñó, va ser alcalde durant setze anys consecutius, és a dir, durant quatre mandats.

    ResponElimina