dilluns, 1 de març del 2010

SERVIR-SE DEL CÀRREC (2)

Santi Martí, estava esperant una reacció airada d’aquest tipus, ja ho deia al final del meu article, i entenc la reacció per l’estat de neguit que deus tenir. De veritat ho sento per tu, perquè t’equivoques volent justificar el que no pots.

Al web d’I-ERC parles d’una factura pagada per tu, suposadament emesa per la casa de les alarmes en un paper que no és el seu habitual i que l’hi falta la referència obligatòria de les dades del Registre Mercantil. Comprendràs que dubti molt que l’empresa emetés una factura irregular. Però no és aquesta la factura que m’interessa. Jo parlo d’una anterior de la mateixa empresa (en aquest cas emesa correctament, amb el seu logo i paper habituals i amb totes les dades obligatòries), que va a càrrec de l’ajuntament i que ha estat pagada amb diners públics. No vulguis confondre tothom. ¿Com pots pensar que m’atreviria a dir el que dic si fos mentida? No té cap sentit! Per sort puc demostrar amb documents tot el que plantejo ja que en tinc còpia de tots. Sí, tinc còpia de tots els documents. Sóc regidor i les puc tenir. Tinc còpia de:

a) La factura de Telgra de data 26 d’octubre de 2009 (anterior a l’altra suposada factura pagada per tu), girada a càrrec de l’ajuntament.

b) La relació de factures aprovades en la Comissió Delegada de data 11 de febrer de 2010, en la que hi figura aquesta factura amb l’expressió falsa de “Sistema de detecció d’intrussió al local de la policia”. Se’ns va voler enganyar fent-nos creure que no corresponia a la instal•lació de casa teva.

c) L’Acta de la Comissió Delegada de data 18 de febrer de 2010 en la que l’alcalde manifesta que la factura de Telgra a nom de l’ajuntament de data 26 d’octubre de 2009i que es va acordar pagar, correspon a un sistema de seguretat instal•lat a casa del regidor Santi Martí. El mateix alcalde ho reconeix!

¿Per què afirmes doncs al vostre web que la factura d’instal•lar l’alarma a casa teva va ser abonada íntegrament per tu, quan l’alcalde manifesta el contrari? Qui no diu la veritat, l’alcalde a la Comissió Delegada o tu al web?

Com es pot veure en els conceptes de la factura pagada per l’ajuntament, la instal•lació facturada és pràcticament la mateixa de la suposada factura pagada pel Santi Martí. Les dues consisteixen en la seguretat de portes endins, no pas de càmeres o sistemes per detectar intrusos a l’exterior.

I encara diré ara una altra cosa que en l’article “Servir-se del càrrec” vaig callar. La tant esmentada factura de data 26 d’octubre de 2009, que se’ns va voler fer creure que corresponia a un material instal•lat al local de la policia, no està inscrita al Registre d’Entrada de l’ajuntament. Oficialment “no existeix”, no s’ha rebut, doncs no té número de Registre d’Entrada ni com dic, està inscrita al Registre. Malgrat això l’ajuntament va acordar-ne el seu pagament. Increïble. ¿Per què no es va inscriure? ¿Suportaria aquest procediment una auditoria?

Aquests són alguns dels fets objectius, documentalment demostrables, indiscutibles. I ens preguntem que si es volia protegir la casa del senyor Santi Martí per enxampar els malfactors, ¿per què no se’ns deia al principi, fa cinc mesos, i no la setmana passada, fruit de la nostra pressió? Sabem que també hi ha hagut altres polítics locals que han rebut agressions en els seus béns i mai s’han gastat diners públics per protegir-los. Insisteixo que si es volia fer havíem de saber-ho tots els regidors i decidir-ho conjuntament, no dur-ho a terme d’amagat, amb enganys per confondre els regidors de l’oposició, falsejant el concepte de la factura i no registrant-la. Heu actuat amb mala fe, amb la clara voluntat d’amagar-nos la veritat.

Per acabar, dues coses més, Santi. En primer lloc vull deixar ben clar que no és cert que tinguem pressa per arribar al poder a qualsevol preu. Esperarem pacientment el maig de l’any vinent i confiem obtenir-lo amb el suport majoritari de la població. No volem arribar-hi ara corre-cuites i per la porta del darrera. Si ho creus així estàs molt equivocat però espero que hagi quedat clara la nostra postura. De totes maneres si t’interessa parlar d’afany de poder podem fer-ho quan vulguis, parlarem de l’afany de poder de tots, també del que pugueu tenir les dues forces que us vareu haver d’ajuntar per formar govern havent perdut les eleccions.

En segon lloc, m’ofens en preguntar-me si defenso o condemno les agressions que has rebut. Ja ho saps, però no m’importa repetir-ho: les condemno enèrgicament, les critico i les lamento. Puc dir-ho més fort, però no més clar. Mai estaré al costat de la violència i l’agressió, a mi sempre em trobaràs al costat de la paraula i el diàleg. I a la pregunta de si jo estaria disposat a dedicar diners públics per posar a casa teva els mitjans materials necessaris per descobrir l’agressor, francament haig de dir que es tracte d’una qüestió que no m’heu plantejat mai, l’heu decidit vosaltres sols sense el meu concurs, i a sobre enganyant-me. Si m’ho haguéssiu plantejat abans de decidir-ho ho hauria pogut valorar, però no m’heu donat l’oportunitat de fer-ho.

Finalment convindria que aclarissis d’immediat als ciutadans de Santa Eulàlia si penses reembossar a les arques municipals els quasi tres mil euros de l’import dels elements de l’alarma i despeses d’instal•lació que figuren a la factura pagada per l’ajuntament, i que com afirma l’alcalde corresponen a casa teva.

1 comentari:

  1. Benvolgut senyor Brustenga,
    Em presentaré: em dic Albert Manso i Morgades i em dirigeixo a vostè com a co-gerent de l’empresa instal•ladora i mantenidora de sistemes de seguretat TELGRA, Projectes i Sistemes Electrònics de Seguretat, S.L., amb CIF B59692657, i autoritzada i homologada per la Direcció General de Seguretat Ciutadana amb número de Registre HDSC 8/1998.
    Em poso en contacte amb vostè com a part indirectament implicada i involucrada en una sèrie de fets que s’han succeït en relació al nostre client, senyor Santi Martí Díaz, pel que fa a la instal•lació d’un Sistema de Detecció d’Intrusió al seu habitatge, amb data 9 d’octubre del passat 2009. És el nostre deure després dels comentaris produïts a rel d’aquesta qüestió, detallar els fets que, per part nostra, s’han succeït de cara al nostre client:
    - En primer lloc, volem fer constància que el nostre client, el senyor Santi Martí, ens va sol•licitar amb data 22 de febrer de 2006, un pressupost per la instal•lació d’un sistema de detecció d’intrusió a l’interior del seu habitatge de Santa Eulàlia de Ronçana. Aquest pressupost té el número 2477-06.
    - A octubre de 2009, el senyor Martí es va posar en contacte amb TELGRA, mostrant la seva preocupació per la seva seguretat i la dels seus, sembla ser que degut a una sèrie d’actes de bandolerisme.
    - Amb data 8 d’octubre de 2009, TELGRA va donar d’alta davant la Direcció General de Seguretat Ciutadana del Departament de Seguretat Privada de la Generalitat de Catalunya la instal•lació del sistema de seguretat electrònica del senyor Martí, amb número de Registre (Contracte de Governació i Manteniment) Nº 982, donant per acabats els treballs d’instal•lació del sistema de seguretat.
    - En aquest mateix contracte registrat públicament es poden consultar tant els elements que conformen la instal•lació de seguretat, com el preu final de la mateixa.
    - L’esmentat sistema de seguretat està format per elements de detecció d’intrusió interior, preparat per avisar a una Central Receptora d’Alarmes en cas que un intrús accedís per la força a la seva llar.
    - L’import corresponent als treballs realitzats va ser pagat íntegrament pel senyor Martí i no pas per l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, tal i com vostè exposa en algun dels escrits publicats al seu blog. En aquest sentit, donem fe què els documents presentats pel senyor Martí, és a dir, tant la nostra factura Nº 13250, com el rebut de la mateixa, són verídics. De fet, tant el pagament com el justificant bancari es poden comprovar en els assentaments comptables que així ho acrediten.
    Per tant, i per tal d’aclarir qualsevol dubte al respecte, volem deixar constància d’aquests fets.
    Per qualsevol aclariment, no dubti a posar-se en contacte amb mi.
    Atentament,
    Albert Manso i Morgades
    TELGRA,Projectes i Sistemes Electrònics de Seguretat, S.L.

    ResponElimina