divendres, 9 de desembre del 2011

LA IRRACIONAL TOSSUDERIA

El 9 Nou d’avui publica les declaracions del cap de llista d’Ind-ERC senyor Pere Cabot contestant les manifestacions que des del govern varem fer el divendres dia 2 sobre el caos econòmic que ens varem trobar a l’ajuntament de Santa Eulàlia.

Us haig de dir, amb franquesa, que em cansa i m’avorreix haver de demostrar contínuament l’evidència només perquè algú intenta justificar les seves mancances i limitacions negant absurdament l’autenticitat de les conclusions d’una auditoria externa signada per professionals col•legiats i acreditats i visada per l’Instituto de Censores Jurados de Cuentas de España. Conclusions que el senyor Cabot només coneix per tercers, ja que no es va dignar assistir a l’acte en que es varen exposar. És allò que se’n diu la gosadia de l’ignorant.

M’agrada treballar per Santa Eulàlia malgrat les grans dificultats del moment, ho faig a gust i amb ganes, però em cansa, francament, haver de dedicar el meu temps a escriure cartes com aquesta només perquè algú és prou ingenu, o prou irresponsable, de mantenir-se com a única veu en la defensa d’una gestió econòmica municipal dels darrers anys desastrosa, o que amb benevolència podríem qualificar d’inexistent, a la vista de que ens varem trobar 738 factures del 2011 en una pila per classificar; de que el tancament comptable del 2010 s’havia fet corre-cuita dos dies abans de la nostra presa de possessió, i naturalment, amb greus errors que hem hagut d’anar esmenant; de que determinats apuntaments comptables es feien de manera equivocada, sabent-ho o no, error que casualment va evitar que figurés un estalvi net negatiu en els exercicis del 2008 i 2009; de que en l’exercici del 2010 aparegui finalment un estalvi net negatiu, impossible ja de maquillar, que ens obliga a fer un pla de sanejament; de que a 11 de juny passat, dia de la formació del nou govern, hi haguessin deutes a proveïdors per factures vençudes i impagades per import de més de 2.700.000 euros; de que un equipament com la biblioteca pressupostat inicialment en 2.100.000 euros n’acabés costant més de 3.300.000...

Ens en sortirem. Amb molta feina, amb sacrificis i amb la comprensió de tothom, però ens en sortirem. Ho aconseguirem perquè és l’interés comú, i aquells que tenen responsabilitats polítiques farien bé d’oferir la seva ajuda al govern municipal perquè finalment tots hauríem de voler redreçar la situació econòmica de Santa Eulàlia.

6 comentaris:

  1. Jo a casa meva quan faig els números pel mes següent reflecteixo les despeses i els ingressos. Perquè en cas contrari diria cada més que la meva situació és de bancarrota ja que només miro les despeses sense tenir present el diner que tinc i el que ingressaré.
    Perquè no dius quants ingressos té o tindrà l'Ajuntament?. Perquè si no ho fas el que aconsegueixes és fer menys creïble el teu discurs. Perquè si parles de que el riu costa X diners i no dius que l'anterior govern va aconseguir 1 milió d'euros de subvenció estàs faltant a la veritat. Com ho fas quan parles del que ha costat la biblioteca i no dius quin percentatge ha pagat el poble i quin altres administracions com la Diputació o la Generalitat.
    I finalment si tot va tant malament creus convenient gastar més de 40.000 euros en sous a regidors quan els seus predecessors ho feien gratis. Si t'agrada treballar per Santa Eulàlia, fes-ho gratis i viu de la teva activitat privada....

    ResponElimina
  2. Mira Rosa, si haguessis estat a la Biblioteca el dia 2 quan varem fer l’exposició de la dramàtica situació econòmica de l’ajuntament, sabries que vaig dir que els ingressos importants, provinents de subvencions, no els posàvem perquè tampoc posàvem les factures que s’havien de pagar amb aquestes subvencions. Pensa que simplement varem fer era la presentació de la situació a 11 de juny, quan varem prendre possessió, és a dir, els números que ens varen deixar, i aquesta situació ve ratificada per una auditoria que te totes les garanties. I a 11 de juny, quan va plegar l’antic govern, es devien quasi 6 milions d’euros als bancs i més de 2.700.000 euros a proveïdors, als que feia mesos que no se’ls pagava. ¿De veritat algú es pot pensar, a aquestes altures, que ens ho inventem tot? En quant a les nostres retribucions, estigues ben segura que no es paguen les hores que hi dediquem ni els maldecaps que ens han deixat, i a més, nosaltres cobrant (en tot cas jo cobro menys que l’anterior alcalde) sanejarem les finances mentre que l’antic govern, sense cobrar (l’alcalde si que cobrava, més que jo), reitero que han portat l’ajuntament a la bancarrota.

    ResponElimina
  3. No tens raó. Per saber l'estat econòmic de qualsevol administració cal saber els ingressos i les despeses. Perquè les factures es paguen en funció d'una previsió d'ingressos. I això no ho dius.
    Francament és demagògic que demanis sacrificis per solucionar la situació quan vosaltres gasteu en sous polítics més diners que l'anterior govern. És, com a mínim, una vergonya en els temps que corren.
    Rosa

    ResponElimina
  4. Si no ho vols entendre jo no hi puc fer res. Si realment vols donar a entendre que hi ha recursos suficients comptant amb els ingressos, ¿com justifiques que l’anterior govern deixés 2.700.000 euros en factures impagades, algunes del 2009 i la majoria del 2010?

    ResponElimina
  5. No dic això, manipules les meves paraules. Dic que si hi ha un deute, el que sigui, també hi hauran uns ingressos per cobrir-lo, encara que no sigui en la seva totalitat. Al final hi haurà deute, com tenen tots els municipis, però no serà el que dieu de forma tant manipuladora.
    Per cert, quan retallis subvencions a les entitats o modifiquis o cancel·lis el bus, com justificaràs el teu sou i el dels teus regidors.
    Coses com aquesta són les que fan que la gent estigui farta dels polítics.
    Rosa

    ResponElimina
  6. Em sap greu Rosa, però si a les meves afirmacions objectives i documentades, avalades per una auditoria externa, contraposes la teva visió personal i subjectiva, sense cap suport documental que li doni credibilitat, arribem a un carrer sense sortida. Si no pots, o no vols entendre, que si varen deixar 2.700.000 euros en deutes a proveïdors inclús desprès d’haver obtingut una bestreta de 489.000 euros que van utilitzar com varen voler (quantitat que havia d’haver cobrat el nou govern), no han estat capaços de reduir aquella xifra milionària de deutes, es pura i simplement que no hi havia diners per pagar-la. Això sumat a que cada mes, actualment, les despeses corrents superen els ingressos, ja em diràs com ho hem de fer. I si tot ho redueixes a la “immoralitat” de que aquells politics que treballem a l’ajuntament cobrem per dedicar tota o part de la nostra jornada laboral a la cosa publica, no tenint temps de fer-ho a les nostres activitats privades, em sembla per part teva, francament, d’una injustícia i d’una demagògia monumentals. Sobre tot tenint en compte que mai havia vist cap comentari teu queixant-te de que l’anterior alcalde cobres per la seva dedicació a l’ajuntament. Ell, que va entrar fa quatre anys i mig cobrant un 12% mes del que ara cobro jo desprès d’aquests anys en que no nomes m’he abaixat el sou, sinó que ni tan sols l’he actualitzat amb l’IPC.

    Per tant Rosa, com veig que per aquest mitja ens serà impossible coincidir en els nostres plantejaments, crec millor donar per tancada aquesta polèmica. En tot cas, et convido sincera i cordialment a visitar-me a l’ajuntament i amb papers a la ma, estic disposat a analitzar tots i cada un dels punts que hem tractat per poder-te demostrar la realitat del que he dit. Si de veritat tens interès en aclarir-ho, aquesta es la teva oportunitat per aconseguir-ho. Vull creure que t’interessa saber la veritat, mes enllà de plantejaments partidistes, sempre legítims, però que mai ens poden enterbolir la visió de la realitat. M’agradarà rebre la teva visita.

    ResponElimina