dilluns, 29 de novembre del 2010

OBJECTIU ACONSEGUIT

Guanyar les eleccions de manera àmplia per poder governar sense hipoteques ni condicionants. Aquest era l’objectiu, ahir clarament aconseguit. L’Artur Mas serà el 129è president de la Generalitat de Catalunya des d’aquell llunyà any de 1359 en que les Corts de Cervera varen anomenar primer president al bisbe de Girona, Berenguer de Cruïlles. Una llarga història per un poble tenaç, auster, treballador i il•lusionat que, malgrat períodes de submissió, ha sabut mantenir aquesta antiga i noble institució que honora tot un poble.

Ara és l’hora dels partits, de fer balanç, és l’hora de la responsabilitat, de treballar tots plegats per aixecar el país i ho aconseguirem si ens hi posem. L’Artur Mas serà un bon president, i estic segur que la llarga travessia del desert que ha hagut de suportar l’ha enfortit com a persona i l’ha enrobustit com a polític.

A Santa Eulàlia la victòria ha estat clara també per CiU, que ha obtingut 1413 vots pels 517 del PSC, 269 d’ERC, 307 el PP i 193 IC. Tot un èxit per la nostra Federació.

Ara vull fer una mica de politica-ficció, m’ho haureu de permetre doncs la temptació m’hi porta. Ja sé, ho sé molt bé, que els resultats d’unes eleccions no es poden extrapolar a d’altres, que cada elecció té la seva particularitat i que l’elector moltes vegades no vota igual en totes, però ningú em negarà que els resultats d’ahir poden marcar una tendència. En aquest sentit, i parlant com us deia de política-ficció, si aquest resultats s’haguessin produït en unes eleccions municipals, a Santa Eulàlia CiU hagués obtingut 8 regidors, 2 el PSC, i 1 regidor cada un dels partits ERC, PP i IC-V.

El 22 de maig del 2011 es completaran els vuit anys de la nostra particular travessia del desert a Santa Eulàlia, i us ben asseguro, amigues i amics, que tenim moltes ganes d’acabar-la. Comptem amb vosaltres, amb els 1413 ciutadans que ahir vareu donar la confiança a CiU i amb tots els altres que us hi vulgueu afegir.

2 comentaris:

  1. Benvolgut Quim,
    No em puc estar de felicitar-vos per els resultats que heu obtingut en els comicis al Parlament de Catalunya. Penso que heu fet una bona feina.
    L’opció del Partit dels Socialistes de Catalunya què, ja s’albirava que acabaria tal com ha acabat, en un càstig per part dels electors, s’ha degut en part, segons la meva opinió, en la indefinició i en el desgast que suposa portar com a companys de viatge opcions polítiques molt allunyades de les propostes bàsiques socialistes.
    Pot ser, en alguns casos, també ha faltat en el nostres dirigents més autoritat, posem per exemple el lamentable incendi d’Horta de Sant Joan, que per la gravetat de les seves conseqüències es podrien haver depurat responsabilitats al més alt nivell, encara que s’hagués trencat el pacte polític que ens unia.
    No cal donar més exemples, doncs molts d’ells estan en la memòria de tothom.
    En Pasqual Maragall ja ho va haver de fer quan governava.
    No hem estat valents davant l’opinió pública i això els nostres votants no ens ho han perdonat.
    Tenim per davant, l’any vinent, l’oportunitat de presentar les nostres opcions per a Santa Eulàlia, en una cursa, en la que ens hi trobarem com a rivals i on cadascú donarà el millor de sí mateix, n’estic totalment segur.
    També penso com tu, no es pot extrapolar el resultat del 29 N a les properes eleccions municipals. Hi juguen altres factors, la serietat, el seny, l’experiència i la capacitat dels candidats i dels seus equips.
    Entenc que estiguis exultant, jo segurament també ho estaria.
    Veurem els propers mesos quin dels candidats i quin programa aconseguirà la confiança majoritària dels veïns i veïnes del nostre estimat poble.
    Joaquim Blanch

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Quim per la teva felicitació, que sé que és sincera.

    T'haig de dir que ja esperava una devallada històrica d'ERC, però no la que heu patit el PSC. Entenc que és moment de reflexió profunda i haureu de replantejar algunes coses. Segurament els motius que apuntes tenen molt a veure amb el que us ha passat.

    Efectivament els resultats del dia 28 ens encoratgen a afrontar les eleccions municipals del 22 de maig amb unes perspectives força optimistes, però m'agrada tocar de peus a terra i soc molt conscient que hem de guanyar dues eleccions: la primera, la de tot el poble, per escollir regidors; la segona, només entre els regidors, per escollir l'alcalde. I ja sabem que el resultat d'una no presuposa pas el de l'altra. En tot cas estem molt esperançats i anem preparant les municipals amb una il·lusió cada cop més arrelada.

    ResponElimina