dimecres, 21 de juliol del 2010

LAMENTABLE MANERA DE FER EL RIDÍCUL

Em resulta difícil pensar de quina manera es podria fer més el ridícul del que el va fer ahir dimarts el PSC al Congrés. Ara sí que s’ha ben tret la careta de catalanista per fidelitat i lleialtat al PSOE. No era pas la primera vegada que els 25 diputats socialistes catalans votaven a Madrid en sentit contrari del que havien votat al Parlament, però crec que no m’erro si dic que aquesta sí que va ser la primera vegada que la proposta que varen rebutjar al Congrés, no només era la mateixa que havien votat a favor en el Parlament, sinó que es tractava d’una proposta feta a Catalunya pel propi president Montilla, primer Secretari del PSC.

De veritat us haig de dir que no comprenc com cap d’aquests 25 diputats no té l’honestedat de plegar, d’adoptar una postura de dignitat personal, de fer prevaldre els interessos de Catalunya davant dels del PSOE. No puc entendre que sigui més important intentar salvar la desprestigiada imatge de Rodríguez Zapatero, que ens ha enganyat tant com ha pogut, que ser sensible a la demanda d’unitat de tot un poble, tan necessària en aquests moments. Que partits amb ideologies tan diferents com CiU, ERC i IC hagin sabut valorar la importància de no trencar la unitat catalana al Congrés, i que el PSC hagi estat incapaç és decebedor, és trist i molt lamentable. Ni ens ho mereixem els catalans ni s’ho mereix tampoc la bona gent de les bases del PSC, que hores d’ara no deuen saber cap on mirar.

Jo sóc dels que penso, sincerament, que a Catalunya ha d’haver-hi un partit socialista fort i potent, on hi tinguin cabuda les diferents sensibilitats de la població, però per ser eficaç i útil al país no pot tenir lligams de dependència ni de submissió amb ningú. Tristament no és el cas de l’actual PSC liderat per Montilla. On són les veus dels Castells, Tura, Geli, Maragall i d’altres socialistes catalans de bona fe que no poden explicar-se el que és inexplicable?

Tot plegat només serveix, i no és poc, per anar situant cada un al seu lloc. El vot catalanista tindrà vàries opcions a les properes eleccions al Parlament, però la del PSC està clar que no serà cap d’elles. Que no s’enganyi ningú, el vot al PSC és un vot al PSOE, completament legítim, però és un vot que té per objectiu prioritari sumar majories socialistes a Madrid per poder governar Espanya, no un vot per fer respectar Catalunya. És trist, però real.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada